torsdag 1 mars 2012

Påfyllning i garderoben

 När Prinsessan M fick syn på sommartyget från Znok blev hon kär. Ja, precis som sin mamma så kan hon bli kär i ett tyg. Eftersom hon var i stort behov av påfyllningen i garderoben så passade jag på att sy en töja till henne igår kväll när hon sov. Den var färdig att tas på imorse och Prinsessan M blev jätteglad.
Loggan satte jag längst ner på vänstra armen, det är lite pilligt att sy dit loggorna för hand men det blir snyggare än att använda symaskinen så jag kommer fortsätta med nål och tråd. Fördelen med att sy dit för hand är oxå att den kan placeras på lite udda ställen, mer om det sen ;)

Mönster: Mitt eget i stl 128 som förlägndes i både armar och liv för att passa en smal Prinsessa M i stl 134.

Tyger: Det underbara sommartget i jersey kommer från Znok och det randiga jersey tyget i ärmarna kommer från Swlogent, därifrån kommer även mudden.

Bäst: att Prinsessan M blev så glad! Sen flöt sömnaden på som den skulle och jag blev nöjd med ärmasrnas mönsterpassning av ränderna.

Sämst: Ärmarna är precis lagom långa så växer hon mer får jag sätta dit en mudd i ärmsluten istället, men det är ju lätt fixat!

1 kommentar:

stokabok@gmail.com sa...

Tröjan är flitit använd och har redan tvättats 2 ggr. Underbara tyger och färger som hållt för både tvätt och tumling ;)